Γαριδες σαγανακι

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για γαριδες σαγανακι


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΘαλασσινα Ορεκτικα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
4κ.σ. βουτυρο
1κιλό μεγαλες γαριδες καθαρισμενες
3σκελίδες σκορδο ψιλοκομμενες
1κ.γ. ριγανη
1⁄2κ.γ. κόκκινο πιπέρι
αλάτι
3⁄4φλ. βερμουτ η κοκκινο κρασι
2 κουτια ντοματακια στραγγισμενα και χονδροκομμενα
90γρ. φετα
1⁄4φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Προθερμαινουμε το φουρνο στους 180 C. Λιωνουμε το βουτυρο σε μεγαλο τηγανι. Προσθετουμε τις γαριδες, τη ριγανη, το πιπερι, το αλατι και το σκορδο. Μαγειρευουμε εως οτου οι γαριδες να ειναι σχεδον ροζ (21/2' περιπου) γυριζοντας τις μια φορα. Τις στραγγιζουμε και τις μεταφερουμε σε μεγαλη, ρηχη κατσαρολα. Τακτοποιουμε σε μια στρωση. Προσθετουμε στο τηγανι το βερμουτ και βραζουμε μεχρι να μεινει το μισο (3'). Προσθετουμε τα ντοματακια και ανακατευουμε να ζεσταθουν καλα (3'). Καλυπτουμε τις γαριδες με τη ντοματα και τριβουμε φετα απο πανω. (Αν το προετοιμαζουμε για την επομενη, το αφηνουμε το να κρυωσει και το βαζουμε στο ψυγειο. Την αλλη μερα το αφηνουμε 30' εκτος ψυγειου πριν το ψησουμε.) Ψηνουμε μεχρι το τυρι να σχηματιζει φυσαλιδες, περιπου 10'. Πασπαλιζουμε με μαιντανο.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου