Κινεζικο ρυζι

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για κινεζικο ρυζι


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΟρεκτικα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
500γραμ. ρυζι uncle ben
500γραμ. κρεμμυδακια φρεσκα κομμενα σε μακροστενα κομματακια (μηκους μισου δαχτυλου)
500γραμ. σελινο (κομμενο σε λιγο μεγαλυτερα κομματια απο τα κρεμμυδακια)
2μικρά στηθη κοτοπουλου βρασμενα και κομμενα σε κομματακια
4μεγάλες πράσινες πιπεριές
1μικρό κουτι μανιταρια κομμενα
λίγοκαλαμποκέλαιο
100ml soya sauce
πιπέρι

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Βραζουμε το ρυζι με λιγο αλατι και μετα το σουρωνουμε. Οσον αφορα στο νερο ακολουθουμε τη συνηθη αναλογια: 1 φλιτζανι ρυζι / 2,5 φλιτζανια νερου.

Σε μια κατσαρολα βαζουμε λιγο καλαμποκελαιο και σοταρουμε τα κρεμμυδακια και το σελινο.

Οταν μαραθουν, προσθετουμε τις πιπεριες κομμενες σε φετες και μετα στη μεση. Περιμενουμε να μαραθουν και οι πιπεριες. Ριχνουμε στο τελος και τα μανιταρια, αλατι και πιπερι.

Αφου κρυωσουν, τα βαζουμε σε τρυπητο να στραγγισουν και μετα τα ριχνουμε στο βρασμενο και κρυο ρυζι.

Ανακατευουμε το κοτοπουλο με το ρυζι και ριχνουμε την soya sauce. Ανακατευουμε και παλι και το φαγητο ειναι ετοιμο!

Αν θελουμε το ζεσταινουμε, ειναι πολυ νοστιμο ομως και ετσι!



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου