Ντολμαδακια με κιμα και γιαουρτι

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για ντολμαδακια με κιμα και γιαουρτι


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΟρεκτικα Κρεατικα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
3⁄4κιλού απαχος κιμας μοσχαρισιος
1⁄4κιλού αμπελοφυλα
1μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1ματσάκι άνηθος
1κουτ. σουπ. δυόσμος
3κουτ. σουπ. λάδι
1φλυτζανάκι του καφέ ρύζι γλασέ
300γρ. απαχο γιαουρτι
αλάτι
πιπέρι

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Πλυντε καλα τα αμπελοφυλλα και ζεματιστε τα με καυτο νερο στο οποιο εχετε προσθεσει λιγο χυμο λεμονιου και αλατι.

Ψιλοκοψτε το κρεμμυδακι, τον ανηθο και το δυοσμο, ανακατεψτε με τον κιμα και το ρυζι και αλτοπιπερωστε.

Παρτε ενα ενα κληματοφυλλο απο την αναποδη, βαλτε 1 κουτ. γλυκ. απο τη γεμιση και τυλιξτε το σε μακροστενο ντολμαδακι. Τοποθετηστε τα στη σειρα στην κατσαρολα. Ριξτε 2 ποτηρια νερο, σκεπαστε τα απο πανω με ενα πιατο που να εφαρμοζει πανω στα ντολμαδακια και μαγειρεψτε τα για 40 λεπτα. Αν τα μαγειρεψετε σε χυτρα ταχυτητας, δε χρειαζεται να τα σκεπασετε με πιατο και ο χρονος μαγειρεματος μειωνεται στα 20 λεπτα.

Σημειώσεις για την συνταγη

Σερβιρετε τα με το απαχο γιαουρτι, αντι για την πατροπαραδοτη σαλτσα αυγολεμονο.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου