Μηλοπιτα

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για μηλοπιτα


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΓλυκα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
ζυμη:
2 1⁄2φλ. αλευρι
1⁄2κ.γ. αλάτι
3⁄4φλ. βουτυρο
7κ.σ. κρύο νερό
γεμιση:
3φλ. ζαχαρη
1⁄2κ.γ. αλάτι
1κ.γ. κανέλα
1⁄2κ.γ. μοσχοκάρυδο
1 1⁄2κ.σ. αλευρι
8 μήλα
2κ.σ. βουτυροοδηγιες

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Σε μπολ ανακατευουμε το αλευρι με το αλατι. Κοβουμε μεσα το βουτυρο και το ανακατευουμε τριβοντας το, μεχρι να γινει σαν να εχει το αλευρι μικρα μικρα μπαλακια.
Μετα προσθετουμε το νερο κουταλια κουταλια μεχρι να κρατιεται η ζυμη και να μπορουμε να την ανοιξουμε.

Σε αλλο μπολ ανακατευουμε τη ζαχαρη, το αλατι, την κανελα, το μοσχοκαρυδο και το αλευρι.
Καθαριζουμε και κοβουμε κομματακια τα μηλα. Τα ριχνουμε στο μπολ να καλυφθουν με το μειγμα καλα.
Χωριζουμε τη ζυμη σε δυο μερη (το ενα μεγαλυτερο απο το αλλο). Ανοιγουμε το ενα κομματι, να γινει λιγο μεγαλυτερο απο το ταψι μας και το στρωνουμε καλα στο ταψι.
Ριχνουμε απο πανω τα μηλα και βαζουμε το βουτυρο σε μικρα κομματακια απο πανω.
Ανοιγουμε και το αλλο κομματι της ζυμης και σκεπαζουμε την πιτα.
Κλεινουμε καλα τις ακρες και κανουμε τρυπες με το πιρουνι μας στο πανω μερος της πιτας.
Ψηνουμε για 10' στους 220° και μετα για 30-40' στους 180°.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου