Ρυζι με μανιταρια (ριζοτο)

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για ρυζι με μανιταρια (ριζοτο)


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΚυριως πιατο

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
1μικρό κρεμμυδι ψιλοκομμενο
300γρ. ρυζι για ριζοτο
15γρ. βουτυρο
15ml ξηρό λευκό κρασί
100ml ζωμος λαχανικων που βραζει (η κοτοπουλου)
50γρ. τυρι παρμεζανα τριμμενο
10γρ. βουτυρο
μανιταρια:
375γρ φρεσκα μανιταρια η μειγμα απο διαφορα ειδη
1κουταλια ελαιολαδο
1σκελίδες σκορδο ψιλοκομμενο
γαρνιρισμα:
κλαρακιαμαϊντανού

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Σοταρουμε ελαφρα το ρυζι και τα κρεμμυδια στο βουτυρο. Προσθετουμε το λευκο κρασι και περιπου το 1/4 απο το ζωμο. Αφηνουμε το ρυζι να βρασει μεχρι να φυγει το επι πλεον υγρο. Συνεχιζουμε μεχρι να χρησιμοποιηθει ολο το υγρο. Ανακατευουμε συχνα κατα τη διαδικασια αυτη. Προσθετουμε τυρι και βουτυρο.
Ξεπλενουμε και κοβουμε τα μανιταρια. Τα τηγανιζουμε στο ελαιολαδο μεχρι να χρυσισουν. Προσθετουμε το σκορδο.
Απλωνουμε τα μανιταρια πανω στο ριζοτο μαζι με κλαρακια μαιντανου.
Σερβιρεται καυτο με ψωμι της αρεσκειας μας.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου