Καλαμαρια γεμιστα

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για καλαμαρια γεμιστα


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΚυριως πιατο Θαλασσινα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
1⁄4κούπας λάδι
1⁄2κούπα κρεμμυδακια φρεσκα
1⁄8κουταλακι πιπέρι καγιέν
5μεγάλα καλαμάρια
1⁄2κούπα βρασμενο ρυζι
1⁄2γρ κουπα κεφαλοαβιερα σε κυβους
1 πιπερια φλωρινας ψιλοκομμενη
1⁄4κούπας ανηθο η μαιντανο
2κουταλιές λεμονι
1⁄4κούπας λάδι
πιπέρι

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Μεσα σ' ενα τηγανι, σωταρουμε το κρεμμυδι. Ψιλοκοβουμε τα καλαμαρια και ριχνουμε στο τηγανι μονο τα πλοκαμια και τα πτερυγια. Προσθετουμε τη γραβιερα, την πιπερια, τον ανηθο και το πιπερι και σωταρουμε ελαφρα. Σβηνουμε τη φωτια και ανακατευουμε τα υλικα με το ρυζι, αφου πρωτα το εχουμε βρασει. Βαζουμε στα καλαμαρια τη γεμιση. (Κοβουμε το καλαμαρι ελαχιστα στη μια ακρη, για να εχει αερα και γεμισει καλα). Αλειφουμε τα καλαμαρια με λιγο λαδι. Τα τοποθετουμε πανω σε λαδωμενη σχαρα. ΄Οταν ψηθουν, τα κοβουμε σε φετες, τα περιχυνουμε με το λαδολεμονο και σερβιρουμε.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου