Μπακαλιαρος σκορδαλια

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για μπακαλιαρος σκορδαλια


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΚυριως πιατο Θαλασσινα Ορεκτικα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
1 μπακαλιαρο παστο η κατεψυγμενο φιλετο μπακαλιαρου
υλικα για το κουρκουτι:
2φλιτζάνια αλευρι
2κουταλιές λάδι
2φλιτζάνια μπιρα η σοδα (ανθρακουχα)
λίγοούζο
υλικα για τη σκορδαλια:
1⁄2 φρατζολα ψωμι μπαγιατικο
1 σκορδο (η αναλογα με το γουστο μας)
1φλιτζάνι ελαιολαδο
4κουταλιές ξυδι
πιπέρι

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Αν ο μπακαλιαρος μας ειναι αλιπαστος τον κοβουμε απο την προηγουμενη ημερα σε μικρα κομματια και τον βαζουμε σε μεγαλη λεκανη με μεγαλη ποσοτητα νερου για να ξαλμυρισει. Συχνα πυκνα του αλλαζουμε το νερο. Αν παλι ειναι κατεψυγμενος αρκει να τον ξεπαγωσουμε.
Ετοιμαζουμε το κουρκουτι ως εξης: Χτυπαμε στο μιξερ ολα τα υλικα του μεχρι να γινουν ενας χυλος και τον αφηνουμε να σταθει για μια τουλαχιστον ωρα πριν τον χρησιμοποιησουμε.
Βουταμε ενα ενα κομματι του μπακαλιαρου στο κουρκουτι και το τηγανιζουμε σε μπολικο λαδι μεχρι να ροδισει. Αν δεν θελουμε να χρησιμοποιησουμε κουρκουτι βουταμε τον μπακαλιαρο σε ενα μπωλ με νερο, στη συνεχεια σε αλευρι και ξανα σε νερο. Πρεπει ομως να προσεξουμε γιατι το λαδι πεταει μολις ριξουμε το ψαρι στο τηγανι.
Ο μπακαλιαρος συνοδευεται αριστα με σκορδαλια. Την σκορδαλια την φτιαχνουμε ως εξης: Καθαριζουμε το ψωμι απο την κορα. Σε ενα μεγαλο μπωλ βαζουμε το ψωμι και ριχνουμε νερο να το καλυψει. Το αφηνουμε να μουσκεψει και μετα το στυβουμε με τα χερια μας αλλα οχι παρα πολυ, για να μη στεγνωσει τελειως. Καθαριζουμε και ψιλοκοβουμε το σκορδο. Σε ενα μπλεντερ ριχνουμε τα υλικα και τα δουλευουμε πολυ καλα μεχρι να γινει αλοιφη.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου