Σπανακι σουφλε

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για σπανακι σουφλε


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΚυριως πιατο Λαχανικα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
1 1⁄2κιλό σπανακι ψιλοκομμενο
πιπέρι
4λίγο αυγα - μοσχοκαρυδο τριμμενο
2κουταλιές βουτυρο λιωμενο
1κουταλακι μπεικιν - παουντερ
1φλιτζάνι γάλα
200γρ. κεφαλοτυρι τριμμενο
100γρ. τυρι φετα τριμμενη
200γρ. αλεύρι μαλακό

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Πλενετε το σπανακι καλα και το βουτατε σε βραστο νερο για 10 λεπτα. Το στραγγιζετε και προσθετετε αλατι και πιπερι. Χτυπατε τα αυγα για 5 λεπτα και ριχνετε το μοσχοκαρυδο, το βουτυρο και το μπεικιν - παουντερ διαλυμενο στο γαλα. Χτυπατε για 5 λεπτα ακομα.
Προσθετετε σιγα - σιγα τα τυρια και το αλευρι και τα χτυπατε 10 λεπτα, μεχρι να γινουν κρεμα. Πρωτα βαζετε το 1/3 της κρεμας σ'ενα πυρεξ, την καλυπτετε με τη μιση ποσοτητα απο το σπανακι, συνεχιζετε με 1/3 και το υπολοιπο σπανακι και την υπολοιπη κρεμα. Βαζετε λιγο βουτυρο απο πανω και ψηνετε το σουφλε σε μετρια προθερμασμενο φουρνο (200 βαθμους) για 40 με 45 λεπτα.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου