Πατατοκροκετες με ζαμπον

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για πατατοκροκετες με ζαμπον


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΟρεκτικα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
γρ.πατάτες
120γρ. παρμεζανα η γκρανα η κεφαλοτυρι τριμμενο
100γρ. ζαμπον ψιλοκομμενο
100γρ. μανιταρια ψιλοκομμενα
50γρ. βουτυρο
3 αυγά
1 κρεμμυδι ψιλοκομμενο
λίγομοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπερι φρεσκοτριμμενο
αλευρι και φρυγανια τριμμενη για το γαρνιρισμα
καλαμποκελαιο για το τηγανισμα

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Πλενετε καλα τις πατατες και τις βραζετε σε αλατισμενο νερο (με τις φλουδες τους) 45'-50', μεχρι να μαλακωσουν.
Ελεγχετε το βρασιμο τρυπωντας τις πατατες με πιρουνι.
Κατοπιν τις στραγγιζετε, τις ξεφλουδιζετε και, μολις κρυωσουν λιγο, τις περνατε απο τη μηχανη του πουρε.
Προσθετετε στον πουρε το ζαμπον και το τυρι.
Ζεσταινετε το βουτυρο και σοταρετε το κρεμμυδι και τα μανιταρια 8'-9' περιπου, μεχρι να μαλακωσουν.
Τα στραγγιζετε σε αντικολλητικο χαρτι και τα προσθετετε στον πουρε της πατατας, μαζι με τα δυο αυγα, το μοσχοκαρυδο και το αλατοπιπερο.
Ανακατευετε και ζυμωνετε το μειγμα με τα χερια σας.
Πλαθετε κυλινδρους μηκους 5 εκ. και τους αφηνετε στο ψυγειο 30'-35'.
Κατοπιν τους παναρετε πρωτα στο τριτο αυγο, χτυπημενο, και στη συνεχεια στο αλευρι και στη φρυγανια.
Τηγανιζετε τις πατατοκροκετες σε καυτο καλαμποκελαιο.
Τις στραγγιζετε σε απορροφητικο χαρτι και τις σερβιρετε αμεσως.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου