Κανταιφι κιουνεφε

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για κανταιφι κιουνεφε


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΓλυκα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
500γραμ. κανταιφι
400γραμ. τυρι φιλαφελφεια
100γραμ. γάλα
150γραμ. βουτυρο λιωμενο
300γραμ. ζαχαρη
200γραμ. νερό
χυμόαπό μισό λεμόνι

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Λιωνουμε το βουτυρο και το ανακατευουμε με το κανταιφι προσπαθωντας να το ξεχωρισουμε για να γινει πιο αφρατο.

Απλωνουμε το μισο κανταιφι σ' ενα μεγαλο ταψι του φουρνου. Με κουταλα η πιρουνι ανακατευουμε το τυρι με το γαλα.

Απλωνουμε αυτο το μειγμα πανω στο στρωμενο κανταιφι και σκεπαζουμε την επιφανεια με το υπολοιπο κανταιφι.

Ψηνουμε στους 150-160 βαθμους μεχρι να ροδισει.

Βγαζουμε απο το φουρνο και το διατηρουμε κρυο.

Οταν προκειται να σερβιρουμε, ετοιμαζουμε το σιροπι βραζοντας το νερο, τη ζαχαρη και το χυμο λεμονιου για 2 λεπτα και περιχυνουμε το κιουνεφε. Σερβιρουμε το γλυκο ζεστο.
Απλο, ευκολο και πολυ νοστιμο!



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου