Αρνι τυλιγμενο με στακα

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για αρνι τυλιγμενο με στακα


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΚυριως πιατο Κρεατικα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
υλικα για την γεμιση
1κιλό αρνι η κατσικι γαλακτος (απο μπουτι χωρις κοκαλα)
4κουταλιές της σούπας λάδι
3⁄4 του κιλου γιαουρτι στραγγιστο
300γρ. στάκα
2 αυγά
πιπέρι
1ματσάκι δυοσμο ψιλοκομμενο
1 αυγο χτυπημενο για το αλειμμα του φυλλου
υλικα για το φυλλο
1⁄2κιλό αλεύρι σκληρό
1κουταλάκι του γλυκού αλάτι
το χυμο ενος λεμονιου
φλιτζάνιπεριπου 1 κρυο νερο
400γραμ. βουτυρο αναλατο, κρυο

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Για να φτιαξετε τη ζυμη για το φυλλο βαζετε το αλευρι μεσα σ'ενα μπολ και κανετε μια λακκουβα στη μεση. Ριχνετε εκει το αλατι, το χυμο λεμονιου και το νερο. Ανακατευετε και ζυμωνετε καλα μεχρι να γινει μια ζυμη λεια. Σκεπαζετε τη ζυμη και την αφηνετε για 30 λεπτα στο ψυγειο. Ανοιγετε ενα μετριο φυλλο, σε αλευρωμενη επιφανεια. Κοβετε το βουτυρο σε λεπτες φετες και καλυπτετε το μισο του φυλλου με το βουτυρο. Το πασπαλιζετε με λιγο αλευρι και διπλωνετε το αλλο μισο του φυλλου απο πανω. Αλευρωνετε και ανοιγετε το φυλλο ξανα, σε μια αλευρωμενη επιφανεια.Τριπλωνετε το φυλλο, το αλευρωνετε ελαφρα και το ανοιγετε ξανα. Κανετε αυτην την εργασια τεσσερις φορες και βαζετε το φυλλο μετα απο καθε φορα στο ψυγειο για να κρυωσει.
Ετοιμαζετε την γεμιση: Κοβετε το κρεας σε φετες (οχι πολυ λεπτες) και τις σοταρετε σε μεγαλο τηγανι ωσπου να ροδοκοκκινισουν. Αλατοπιπερωνετε. Αναμειγνυετε τα υπολοιπα υλικα της γεμισης καλα και ριχνετε το κρεας μεσα. Βγαζετε το φυλλο απο το ψυγειο, το ανοιγετε σε μετριο παχος και το κοβετε σε τετραγωνα κομματια. Βαζετε στο κεντρο του καθε κομματιου, μια μεριδα κρεας καλα βουτηγμενη στη γεμιση. Τυλιγετε το φυλλο προσεκτικα απο τα πλαγια για να μη χυθει το μειγμα. Αλειφετε καθε μεριδα με αυγο και τις τοποθετειτε, με το κλεισιμο προς τα κατω, σ'ενα μεγαλο λαδωμενο ταψι. Τις ψηνετε σε φουρνο προθερμασμενο στους 220C, μεχρι να ροδοκοκκινισουν.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου