Χορτοπιτα ανοιχτη

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για χορτοπιτα ανοιχτη


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΛαχανικα Πιτες

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
2φύλλα σφολιατα (ετοιμη η σπιτικη)
1κιλό χορτα διαφορα (σεσκουλα, σπανακι, καυκαληθρες, ζοχους)
άνηθο
μαιντανο
1μάτσο κρεμμυδακια φρεσκα
2 αυγά
1φλιτζάνι του τσαγιού ελαιολαδο
400γρ. φετα και ανθοτυρο κομματιασμενο
1⁄2φλιτζάνι του τσαγιού καλαμποκάλευρο
αλάτι
πιπέρι

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Καθαριζετε, πλενετε και κοβετε τα χορταρικα, τα μυρωδικα και τα κρεμμυδακια σε μικρα κομματια.
Τα αλατιζετε, τα στυβετε καλα και τα αφηνετε να στραγγισουν.
Λαδωνετε ελαφρα 2 στρογγυλα ταψια και τα στρωνετε με τη σφολιατα.
Ανακατευετε σε λεκανη τα χορταρικα με το μισο λαδι, τα τυρια, τα αυγα, το αλατι και το πιπερι.
Μοιραζετε το μειγμα στα ταψια με τη σφολιατα.
Με το καλαμποκαλευρο, λιγο αλατι και αναλογο νερο ετοιμαζετε κουρκουρι (χυλο) που απλωνετε για να σκεπασετε τα χορτα.
Λαδωνετε τις επιφανειες και ψηνετε τις πιτες σε μετριο φουρνο 45'.
Τις σερβιρετε, ζεστες η κρυες, κομμενες σε κομματακια.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου