Λαγανα 3

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για λαγανα


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΨωμι

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
20γρ. μαγια νωπη η 2 κ.γ. μαγια σε σκονη
1⁄2φλ. ζεστο νερο (40°)
1κιλό αλευρι χωριατικο η μαλακο
1κ.σ. αλάτι
2κ.σ. λαδι η βουτυρο λιωμενο
2κ.σ. ζαχαρη
λίγοσουσάμι

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Διαλυστε τη μαγια στο ζεστο νερο, ριξτε λιγο απο το αλευρι, να γινει πηχτος χυλος, σκεπαστε τον με πλαστικη μεμβρανη κι αφηστε τον σε ζεστο μερος 12 ωρες.
Κοσκινιστε σε λεκανιτσα το αλευρι με το αλατι και καντε στο κεντρο ενα λακκο. Ριξτε μεσα τη ζαχαρη, το λαδι, τη μαγια και 2 κουπες χλιαρο νερο.
Ζυμωστε, παιρνοντας το αλευρι απο τριγυρω, ωσπου να επιτυχετε μια ζυμη μαλλον μαλακια, ελαστικη και ευπλαστη. Χωριστε τη σε 3 μπαλες (η οσες θελετε, αναλογα με το μεγεθος της λαγανας που θελετε να φτιαξετε). Σκεπαστε κι αφηστε τις να διπλασιασθουν σε ογκο.
Πατηστε καθε μπαλα με τον πλαστη, επανω σε αλευρωμενη επιφανεια και πλαστε 3 χοντρες πιτες. Βαλτε τις στα ταψια που θα βαλετε στο φουρνο (οσες χωρανε στο καθε ταψι). Σκεπαστε τις κι αφηστε τις να φουσκωσουν, ωσπου να διπλασιασθουν σε ογκο.
Πατηστε τις με τα δυο δακτυλα σε διαφορα σημεια, κανοντας βαθιες δακτυλιες σε ολη την επιφανεια. Αλειψτε τις με λιγο νερο και πασπαλιστε τις με σουσαμι. Ψηστε τις λαγανες στους 200° Κελσιου για 15'-20'.
Οι λαγανες στεγνωνουν πολυ γρηγορα. Ειναι προτιμοτερο να καταναλωθουν την ιδια μερα. Αλλιως, φυλαξτε τις στην καταψυξη, κλεισμενες ερμητικα σε πλαστικη σακουλα. Διατηρουνται 3 μηνες.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου