Φαβα

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για φαβα


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΟρεκτικα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
1⁄2κιλό φάβα
1μεγάλο κρεμμύδι
1φλιτζάνι λάδι
χυμότριων λεμονιων
πιπέρι
3 κρεμμυδια ψιλοκομμενα

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Μουσκευουμε τη φαβα σε νερο για μιαμιση ωρα.
Τη βαζουμε να βραζει και με κουταλα βγαζουμε τον αφρο που βγαινει στην επιφανεια.
Οταν ο αφρος σταματησει, προσθετουμε το κρεμμυδι και σιγοβραζουμε 1 ωρα η μεχρι να λειωσει η φαβα και να γινει πολτος.
Την περναμε απο τον μυλο των λαχανικων μαζι με το κρεμμυδι και την ξαναβαζουμε στη φωτια.
Προσθετουμε αλατι, πιπερι και 2-3 κουτ. σουπας λαδι και σιγοβραζουμε για λιγο.
Την σερβιρετε σε ρηχα πιατα και την αφηνετε να κρυωσει.
Για να τη σερβιρετε γαρνιρετε μα ψιλοκομμενο κρεμμυδι και την περιχυνετε με λαδι και χυμο λεμονιου.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου