Χταποδι με μαραθο και πρασινες ελιες

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για χταποδι με μαραθο και πρασινες ελιες


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΘαλασσινα Ορεκτικα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
1φλιτζάνι παρθένο ελαιόλαδο
1κιλό χταπόδι
1κιλό μάραθο
1φλιτζάνι ελιες πρασινες τσακιστες (θλαστες)
1φλιτζάνι ελαιολαδο
3 φρεσκα κρεμμυδακια ψιλοκομμενα
2μεγάλες ντοματες λιωμενες
5 1⁄2φλιτζάνι κοκκινο κρασι αρωματικο
αλατι ελαχιστο
πιπερι φρεσκοτριμμενο

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Καθαριζετε το χταποδι σχολαστικα, αφαιρωντας τα ματια, το στομα, τις μεμβρανες απο την κουκουλα του, καθως και καθε ιχνος αμμου. Βραζετε τα μαραθα σε λιγο νερακι εξι λεπτα, τα στραγγιζετε και τα ψιλοκοβετε. Σε μια κατσαρολα σοταρετε με το ελαιολαδο τα φρεσκα κρεμμυδακια πολυ ελαφρα. Ριχνετε το χταποδι κομμενο σε μικρα κομματακια, δυο φλιτζανια νερο και σιγοψηνετε 50 περιπου λεπτα.
Δοκιμαζετε με ενα πιρουνι, για να διαπιστωσετε αν το χταποδι ειναι σχεδον ψημενο. Τοτε σβηνετε με το κρασι και προσθετετε τα μαραθα, τις ντοματες, αλατι και ενα φλιτζανι ακομα νερο. Συνεχιζετε να σιγοβραζετε το φαγητο, προσεχοντας μηπως χρειαστει να συμπληρωσετε και αλλο νερο. Ριχνετε τις ελιες δεκα λεπτα πριν κατεβασετε το φαγητο, ανακατευετε και δοκιμαζετε. Διορθωνετε τη γευση με λιγο αλατι (αν αυτο ειναι απαραιτητο) και σερβιρετε το φαγητο ζεστο, πασπαλισμενο με αφθονο φρεσκοτριμμενο πιπερι



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου