Χταποδι κρασατο

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για χταποδι κρασατο


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΚυριως πιατο Θαλασσινα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
1μέτριο χταπόδι
1φλιτζάνι ελαιολαδο
1⁄2φλιτζάνια τσαγιού κόκκινο κρασί
1μικρό κρεμμυδι ψιλοτριμμενο
2φύλλα δαφνη
πιπέρι

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Πλενετε το χταποδι καλα, αφαιρειτε το στομα και τα ματια και το κοβετε μικρα κομματια. Το βαζετε σε μια κατσαρολα χωρις νερο, ( το χταποδι κατεβαζει απο μονο του νερο). Σιγοβραζετε με κλειστο το καπακι της κατσαρολας για 25 λεπτα. Το νερο που θα κατεβασει το χταποδι το πετατε.

Προσθετετε το ελαιολαδο, το κρασι, το πιπερι, το κρεμμυδι ψιλοκομμενο και τη δαφνη. Σκεπαζετε και τα αφηνετε να ψηθουν ολα μαζι.
Θα χρειαστει περιπου 40-45 ακομα λεπτα αναλογα αν το χταποδι ειναι φρεσκο η κατεψυγμενο. Αν χρειαστει προσθεστε λιγο ακομα κρασι, οχι ομως νερο.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου