Ψαροσουπα

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για ψαροσουπα


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΚυριως πιατο Θαλασσινα Σουπες

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
2κιλά ψαρια μπακαλιαροι, ροφος, σφυριδα, σκορπιδια
2μέτριες ντοματες κομμενες στα τεσσερα
1⁄2κιλό κολοκυθια μικρα
1⁄2κιλό καροτα κομμενα ροδελες
1⁄2φλιτζάνι τσ. ελαιολαδο
1ματσάκι μαιντανο χοντροκομμενο
1ματσάκι σελινο χοντροκομμενο
2μεγάλες πατατες κομμενες κυδωνατες
2μεγάλα κρεμμυδια χοντροκομμενα
1⁄2φλιτζανιού τσ. ρυζι
χυμόδυο λεμονιων
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Σε μια μεγαλη κατσαρολα βαζετε νερο (τοσο ωστε να καλυπτει τη μιση), ενα κρασοποτηρο λαδι και λιγο αλατι. Επισης ριχνετε το σελινο, το μαιντανο, τα καροτα, τα κρεμμυδια, τις ντοματες, κομμενες στη μεση και τα αφηνετε να βρασουν περιπου 20 λεπτα. Χαραζετε τα κολοκυθια και τα ριχνετε μαζι με τις πατατες μεσα στην κατσαρολα. Στην συνεχεια προσθετετε το ψαρι , κομμενο σε 2 η 3 κομματια αν ειναι πολυ μεγαλο. Αφηνεται να βρασουν ολα μαζι για 30 λεπτα περιπου. Επειτα τα αφαιρειτε με μια τρυπητη κουταλα και τα βαζετε σε μια πιατελα (ψαρι, πατατες, κολοκυθακια και καροτα). Απο αυτα παιρνετε λιγα καροτα, κολοκυθακια, πατατες τα οποια αλεθετε στο μπλεντερ η στο μυλο των λαχανικων κι επειτα τα ριχνετε στο ζωμο, στον οποιο βρασατε τα παραπανω υλικα.
Βραζετε τον ζωμο και ριχνετε αμεσως το ρυζι. Αν και μονο αν χρειαζεται προσθεστε λιγο ακομα νερο. Συνεχιζετε το βρασιμο για 20 ακομα λεπτα. Μερικα λεπτα πριν ολοκληρωθει το βρασιμο, προσθεστε τον χυμο δυο λεμονιων.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου