Ψαρι τονος πλακι

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για ψαρι τονος πλακι


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΚυριως πιατο Θαλασσινα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
1 1⁄2κιλό τονο η χελια η σαρπες
1φλιτζάνι τσ. ελαιολαδο
3μεγάλα κρεμμυδια ψιλοκομμενα
3 ωριμες ντοματες κομμενες σε κυβους
1⁄2ματσάκι μαιντανο ψιλοκομμενο
αλάτι
πιπέρι

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Καθαριζετε τον τονο, του βαζετε το αλατι και το πιπερι του και τον τοποθετειτε σε ενα ευρυχωρο ταψι.
Σ' ενα κατσαρολακι τσιγαριζετε με το ελαιολαδο τα κρεμμυδια μεχρι να ροδισουν ελαφρα, ριχνετε την ντοματα, το μαιντανο, το αλατι και το πιπερι. Ανακατευετε καλα σκεπαζετε με το καπακι και τα αφηνετε να ψηθουν για 20 λεπτα σε χαμηλη θερμοκρασια.
Μολις ψηθει η σαλτσα, περιχυνετε μ' αυτη το τονο, η οποιο αλλο ψαρι επιλεξετε, και τον βαζετε στο φουρνο. Ψηνετε για 30 λεπτα στους 180 βαθμους. Ψηλωνετε την θερμοκρασια στους 200 βαθμους και συνεχιζετε το ψησιμο για 10 ακομα λεπτα ωστε να ροδισουν τα ψαρια. Σερβιρετε το φαγητο ζεστο η σε θερμοκρασια δωματιου.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου