Γιουβετσι

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για γιουβετσι


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΚυριως πιατο Ζυμαρικα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
1⁄2κιλό κοφτο κριθαρακι
αλάτι
1⁄2κουτ. βουτυρο
4φύλλα δαφνη
4κουτ. ελαιολαδο
1 ψιλοκομμενο κρεμμυδι
1⁄2κιλό κρεμυδακια μικρα
150γρ. μανιταρια
1κιλό χοιρινο κρεας (επισης γινεται και βοδινο)
400γρ. πολτος ντοματας
πιπέρι
2 σκελ. σκορδο
150γρ. κρασι λευκο ξηρο

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Ζεσταινετε το λαδι σε φαρδια κατσαρολα και τηγανιζετε το κρεας να ροδισει απ' ολες τις πλευρες. Προσθετετε το κρεμμυδι και το σκορδο, ανακατευετε και ριχνετε μεσα το κρασι να βρασουν για 4-5 λεπτα. Προσθετετε τον πολτο και 1 φλιτζανι ζεστο νερο. Αλατωπιπερωνετε, σκεπαζετε και σιγοβραζετε για 1 ωρα, να μαλακωσει το κρεας και να μεινει με τη σαλτσα του. Σε τηγανι ζετσταινετε το βουτυρο και τηγανιζετε τα κρεμμυδακια να ροδισουν και τα ριχνετε στο κρεας μαζι με τα μανιταρια και τη δαφνη 30 λεπτα πριν τελειωσει το βρασιμο. Στο μεταξυ, βραζετε σε αφθονο νερο τα μακαρονια. Τα σουρωνετε και τα βαζετε σε πηλινο η πυριμαχο σκευος η τα μοιραζετε σε 4 ατομικα. Βαζετε πανω το κρεας, περιχυνετε με τη σαλτσα του και τυρι τριμμενο και το ψηνετε στους 220 βαθμους για 20-30 λεπτα να ροδισει ελαφρα η επιφανεια



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου