Πουτιγκα

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για πουτιγκα


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΓλυκα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
6 αβγά
1ποτήρι καρυδια ψιλοκομμενα
1ποτήρι τριμμενη φρυγανια
1ποτήρι ζαχαρη
1 βανίλια
1κουταλιά σούπας μπεικιν παουντερ
1κουταλιά της σούπας κανέλα
υλικα (για την κρεμα):
2λίτρα γάλα
1κουτί κρεμα καστερ
2ποτήρια ζαχαρη
2 βανίλιες
2 αβγά
2κουταλιές βουτηρο
υλικα (για το σιροπι):
2ποτήρια ζαχαρη
2ποτήρια νερό
2 βανίλιες

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Εκτελεση (παντεσπανι):

Χτυπαμε στο μιξερ υλικα για το παντεσπανι, τα βαζουμε σε ενα μετριου μεγεθους πυρεξ και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο για 20-25 λεπτα στους 180 βαθμους.

Εκτελεση (κρεμα):

Κραταμε 2 ποτηρια απο το γαλα και το υπολοιπο το ζεσταινουμε στην κατσαρολα.

Πριν βρασει το γαλα ριχνουμε τα αβγα χτυπημενα, τη ζαχαρη, το βουτηρο και τις βανιλιες και ανακατευουμε καλα.

Στο μουλτι χτυπαμε το καστερ με το γαλα που κρατησαμε.

Οταν το γαλα βρασει ριχνουμε το καστερ και ανακατευουμε γρηγορα για να δεσει η κρεμα Προσοχη να μην κολλησει. Η κρεμα θα ειναι ελαφρως ρευστη, μην νομιζετε οτι απετυχε.

Εκτελεση (σιροπι):

Βαζουμε το νερο, τη ζαχαρη και τις βανιλιες στην κατσαρολα και απο την ωρα που θα αρχισουν να βραζουν μετραμε 7 λεπτα.
Τοτε το σιροπι ειναι ετοιμο.

Εκτελεση (λοιπες οδηγιες):

Οταν ψηθει το παντεσπανι το αφηνουμε να κρυωσει καλα πριν το σιροπιασουμε

Οπως ειναι καυτο το σιροπι, το ριχνουμε πανω στο παντεσπανι.

Την κρεμα μην την βαλετε πανω στο παντεσπανι αλλα να την βαλετε σε ταπερ χωρια, ωστε καθε φορα που σερβιρετε να την ανακατευετε για να ειναι απαλη. Ετσι διατηρειτε περισσοτερες μερες στο ψυγειο.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου