Λαγος με κρασι και καστανα

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για λαγος με κρασι και καστανα


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΚυριως πιατο Κρεατικα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
2κιλά λαγος σε μεριδες
1⁄2κιλό καθαρισμενα καστανα
1⁄2κιλό κρεμυδακια στιφαδου
1⁄4κούπας βουτυρο
1⁄4κούπας λάδι
1⁄4κούπας αλευρι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
για τη μαρινατα
1λίτρο κρασι λευκο ξηρο
2φύλλα δαφνη
1 ξυλαρακι κανελα
6κόκκους γαρίφαλο
10κόκκους μπαχάρι
10κόκκους πιπέρι

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Πλυντε καλα το λαγο και ξεπλυντε τον με ξυδι. Κοψτε τον σε μεριδες. Ανακατεψτε
ολα τα υλικα για τη μαρινατα και βαλτε τα κομματια του λαγου μεσα σ' αυτη κι
αφηστε τα στο ψυγειο 24 ωρες. Βαλτε τα καστανα απο την προηγουμενη σε νερο, να
σταθουν 24 ωρες.

Για να καθαριστε ευκολοτερα τα κρεμμυδακια, βουτηξτε τα σε νερο που βραζει κι
αφηστε τα να σταθουν 30' μεσα σ' αυτο. Ζεστανετε το βουτυρο και το λαδι σε μια
μεγαλη κατσαρολα. Σοταρετε σ' αυτο λιγα, λιγα τα κρεμμυδακια και τα καστανα.
Στραγγιστε τα. Στο ιδιο λιπος σοταρετε τα κομματια του λαγου, αφου πρωτα τα
βγαλετε απο τη μαρινατα, τα στραγγισετε καλα και τα αλευρωσετε.

Περαστε τη μαρινατα απο σουρωτηρι και ριξτε τη στην κατσαρολα με τα κομματια
του λαγου. Ριξτε αλατι, πιπερι, 3 νεα φυλλα δαφνης, 6-8 κοκκους μπαχαρι και
πιπερι. Σκεπαστε και βραστε το λαγο 20'. Ριξτε τα κρεμμυδακια, 2-3 σκελιδες
σκορδο και συνεχιστε το βρασιμο, ωσπου να μαλακωσουν τα κρεμμυδακια και να
δεσει η σαλτσα.

15 λεπτα πριν τελειωσει το φαγητο, ριξτε κι ανακατεψτε τα καστανα. Εαν τα
κρεμμυδακια και τα καστανα μαλακωσουν, πριν δεσει η σαλτσα στραγγιστε τη σε μια
κατσαρολα και συμπυκνωστε την. Οταν δεσει, ριξτε τη στην κατσαρολα με το
στιφαδο. Βαλτε τα κομματια του λαγου σε μια μεγαλη βαθουλη πιατελα στο κεντρο
κι αραδιαστε τριγυρω τα κρεμμυδακια και τα καστανα, προσεχοντας να μη χαλασει η
φορμα τους. Σερβιρετε το φαγητο ζεστο.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου