Ριζοτο θαλασσινων

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για ριζοτο θαλασσινων


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΚυριως πιατο Θαλασσινα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
3κούπες νερό
2σκελίδες σκορδο
700γρ. μυδια κατεψυγμενα με η χωρις κελυφος
500γρ. γαριδες
300γρ. ρύζι καρολίνα
3κουταλιές κονια
1⁄3κούπας λάδι
1μικρό κρεμμυδι ψιλοκομμενο
2κουταλιές ψιλοκομμενο μαιντανο
1κουταλια λάδι
1⁄4 σαφραν
πιπέρι

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Βαζουμε σε μια κατσαρολα 3 κουπες νερο με μια σκελιδα σκορδο και μια κουταλια λαδι και τ’ αφηνουμε να βρασουν. Στη συνεχεια ριχνουμε τα μυδια, τα αφηνουμε να βρασουν για 4΄-5΄, τα σουρωνουμε και κραταμε στην ακρη το ζωμο. Αν εχουν κελυφος, τα καθαριζουμε και κραταμε στην ακρη λιγα με κελυφος, για ντεκορ. Μπορουμε αν θελουμε, στο νερο που βραζουμε τα μυδια, να ριξουμε και τα τσοφλια απο τις καθαρισμενες γαριδες η αλλα θαλασσινα, για περισσοτερη γευση. Σε αλλη κατσαρολα, βαζουμε το μισο απο 1/3 της κουπας λαδι και σοταρουμε μ’ αυτο, το ρυζι. Με το υπολοιπο μισο λαδι σοταρουμε ελαφρα σε αλλο σκευος τις γαριδες και τις σβηνουμε με το κονιακ. Στη συνεχεια, ριχνουμε στο σοταρισμενο ρυζι, λιγο-λιγο το ζωμο απο τα μυδια, μεχρι να τον απορροφησει ολο. Προσθετουμε ολα τα θαλασσινα και το σαφραν, τα ανακατευουμε για λιγο και τα κατεβαζουμε απο τη φωτια. Σερβιρουμε σε μεγαλη πιατελα κι αν εχουμε κρατησει μυδια με κελυφος, τα στολιζουμε απο πανω και πασπαλιζουμε με ψιλοκομμενο μαιντανο.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου