Πατατες γεμιστες με σπανακι

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για πατατες γεμιστες με σπανακι


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΟρεκτικα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
4μεγάλες πατάτες
λάδι
1⁄2φλ. τριμμενο κρεμμυδι
2φλ. ψιλοκομμενο σπανακι
1⁄8κ.γ. μοσχοκάρυδο
1⁄4κ.γ. αλάτι
πιπέρι
1⁄2φλ. γαλα η βουτυρογαλα ελαφρυ
1⁄4φλ. τριμμενη παρμεζανα η ρομανο
πιπέρι καγιέν

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Προθερμαινουμε το φουρνο στους 190 C. Τρυπαμε τις πατατες σε 2-3 μεριες με ενα πηρουνι και τις αλειφουμε ελαφρα με ελαιολαδο. Τις ψηνουμε μεχρι να τρυπιουνται με το πηρουνι (τα πρωτα 10' του ψησιματος μπορουν αν γινουν στο φουρνο μικροκυματων). Στο μεταξυ σωταρουμε το κρεμμυδι με λιγο λαδι, προσθετουμε το σπανακι και σωταρουμε για αλλα 30" να μαλακωσει. Το αποσυρουμε απο τη φωτια και το ανακατευουμε σε ενα μπολ με το αλατι, το πιπερι και το γαλα. Οταν ψηθουν οι πατατες, τις κοβουμε στα δυο και αφαιρουμε την περισσοτερη σαρκα με ενα κουταλι. Τη λιωνουμε και την ανακατευουμε με το σπανακι. Ξαναγεμιζουμε τις πατατες με αυτο, και τις πασπαλιζουμε με τυρι και πιπερι καγιεν. Ψηνουμε στους 190 C για ~20'.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου