Κεφτεδακια λαχανικων

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για κεφτεδακια λαχανικων


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΟρεκτικα Λαχανικα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
1⁄2κιλό πατάτες
4μέτρια καροτα
5μέτρια κολοκυθάκια
1⁄3κούπας αρακάς
1⁄4κουταλακι κυμινο
1⁄2κουταλακι καρυ
1⁄2κουταλια κόλιανδρο
1⁄4κούπας αλευρι για ολες τις χρησεις
λαδι για το τηγανισμα
αλατι και φρεσκοτριμμενο πιπερι
για τη σαλτσα ταχινι
2σκελίδες σκορδο τριμμενο
1⁄3κούπας ταχίνι
1 1⁄2κούπες νερό
3κουταλιές χυμό λεμονιού
αλατι και φρεσκοτριμμενο ασπρο πιπερι

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Βραστε τις πατατες και τα καροτα σε αλατισμενο νερο, ωσπου να μαλακωσουν. Στραγγιστε τα και στο ιδιο νερο βραστε τα κολοκυθια και τον αρακα. Ανακατεψτε τα βρασμενα λαχανικα, αφου τα στραγγισετε καλα, κι οταν κρυωσουν λιωστε τα μ' ενα πηρουνι. Προσθεστε τα μυρωδικα, αλατι, πιπερι και οσο αλευρι χρειαστει, ωσπου να επιτυχετε ενα μειγμα μαλλον σφιχτο. Βρεχοντας ελαφρα τα χερια σας, πλαστε κεφτεδακια, αλευρωστε και τηγανιστε τα σε καυτο λαδι κι απο τις δυο πλευρες. Αφηστε τα να στραγγισουν επανω σε απορροφητικο χαρτι. Ζεστα η κρυα ειναι το ιδιο νοστιμα.

Για τη σαλτσα ταχινι
Λιωστε το σκορδο με 1/4 κουταλακι αλατι σε γουδι και ανακατεψτε το με το ταχινι. Προσθεστε λιγο - λιγο νερο, ανακατευοντας, ωσπου η σαλτσα να παρει την επιθυμητη ρευστοτητα. Προσθεστε το χυμο λεμονιου, βαλτε οσο σας αρεσει, δοκιμαστε και προσθεστε οσο ακομη αλατι χρειαζεται μαζι με λιγο ασπρο πιπερι.

Περιχυστε με τη σαλτσα τα κεφτεδακια.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου