Τυροπιτα με μπεσαμελ

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για τυροπιτα με μπεσαμελ


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΠιτες

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
1κιλό φετα
πιπέρι
6 αυγά
2φλιτζάνια βουτυρο
4κουταλιές της σούπας αλευρι
1κουτί γάλα εβαπορέ
1φλιτζάνι νερό
λίγομοσχοκάρυδο
1κρόκο αυγού
1⁄2κιλό φύλλο

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Θρυμματιζετε τη φετα με ενα πηρουνι. Χτυπατε τ΄αυγα και τα προσθετετε στη φετα. Αλατοπιπερωνετε. Λιωνετε το βουτυρο. Βαζετε το μισο βουτυρο στο πλαι για το φυλλο. Ζεστενετε το γαλα διαλυμενο στο νερο. Προσθετετε στο λιωμενο βουτυρο στην κατσαρολα το αλευρι ανακατευοντας συνεχως. Μολις γινει μια σφικτη μαζα προσθετετε λιγο λιγο το γαλα ζεστο ανακατευοντας να μην σβολιασει και δεν ριχνετε αλλο αν πρωτα δεν πιει το προηγουμενο. Προσθετετε τον κροκο και το μοσχοκαρυδο και ανακατευετε. Ριχνετε στο μειγμα του τυριου την μπεσαμελ. Βουτυρωνετε το ταψι. Απλωνετε τα μισα φυλλα αφου παντα αναμεσα απο το καθενα τα βρεχετε με το βουτυρο. Φροντιστε να καλυπτετε ολο το ταψι με τα φυλλα Ριχνετε το μειγμα της μπεσαμελ και του τυριου και το απλωνετε προσεχτικα να μην σχιστει το φυλλο απο κατω. Απλωνετε τα υπολοιπα φυλλα και αναμεσα το βουτυρο. Γυριζετε αυτα που περισευουν εξω απο το ταψι προς τα μεσα. Κοβετε πολυ προσεχτικα την πιτα σε κομματια και ραντιζετε με νερο. Ψηνετε μιση ωρα με τρια τεταρτα σε μετριο φουρνο.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου