Κατσικακι στο φουρνο

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγή για  κατσικάκι στο φούρνο


Περίληψη συνταγης

Σερβίρει
μερίδες
Χρόνος2 1⁄2 ώρες
Κατηγορίες ΣυνταγηςΚυριως πιατο Κρεατικα Πασχαλινες
Δυσκολία συνταγηςΔύσκολες

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
1κιλό κατσίκι (το ψαχνό)
1κιλό πατάτες
200ml ελαιολαδο
2χυμό λεμονιών
2σκελίδες σκορδο
4κουτ. ριγανη
αλάτι
πιπέρι

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Για το κατσικάκι

  1. Κόβουμε το ψαχνό σε μπουκίτσες (μέγεθος καρυδιού) και το πλένουμε, το σουρώνουμε και το στεγνώνουμε. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
  2. Προσθέτουμε ρίγανη, λάδι και το χυμό λεμονιού.
  3. Ανακατεύουμε τις μπουκίτσες με το παραπάνω μείγμα και αλατοπιπερώνουμε.

Για τις πατάτες

  1. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε φέτες και τις αφήνουμε σε νερό.

Για το σερβίρισμα

  1. Τοποθετούμε το κρέας σε ένα ταψί.
  2. Σουρώνουμε τις πατάτες.
  3. Τις στεγνώνουμε και τις μαρινάρουμε στη σάλτσα του κρέατος (το μείγμα με τα λαχανικά).
  4. Ανακατεύουμε τις πατάτες με το κρέας και φουρνίζουμε σε ζεστό φούρνο στους 170 βαθμούς για 1 ώρα.
  5. Μετά από μισή ώρα ψησίματος γυρίζουμε το κατσικάκι και τις πατάτες.
  6. Ξεφουρνίζουμε και σερβίρουμε αμέσως.
Η συνταγη για Κατσικακι στο φουρνο σερβίρει 6 μερίδες

Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου