Κρεπες

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για κρεπες


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΚυριως πιατο

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
2κούπες αλευρι
γάλα
1 αβγό
λίγοαλάτι
λίγηζαχαρη

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Στο μιξερ η στη μουλινετα χτυπαμε ολα τα υλικα μαζι προσθετωντας αναλογως γαλα η αλευρι ωστε να γινει ενας ομοιορφος χυλος (λιγο πιο αραιος απο μελι ας πουμε)

Με μια βαθεια κουταλα παιρνουμε μειγμα και το ριχνουμε σε ενα αντικολλητικο τηγανι

Με τη βοηθεια μιας σπατουλας απλωνουμε το μειγμα ωστε να καλυψει τον πατο

Ψηνουμε και απο τις δυο πλευρες. Αν δεν ειναι διαθεσιμο το αντικολλητικο, τοτε ζεσταινουμε ηλιελαιο στο τηγανι και καθε φορα πριν ριξουμε μεσα το μειγμα για την καινουρια κρεπα προσθετουμε και λιγο λαδακι

Να ξερετε οτι παντα η πρωτη κρεπα (οταν τις ψηνετε με λαδι) δεν βγαινει καλη. Ειναι μεχρι να παρει φορα το τηγανι...

Μπορειτε επισης να τις κανετε και στο σαγανακι - αναλογως ποσο μεγαλες τις θελετε!!!!

Για την γεμιση:

Για γλυκιες κρεπουλες: γεμιστε τες με μερεντα, η λευκη σοκολατα η μαρμελαδα. Κοψτε μεσα και καποιο φρουτο π.χ. μπανανα, πασπαλιστε με τριμμενους ξηρους καρπους, ακομα και τρουφα

Για τις αλμυρες: τριμμενο κασερι, ζαμπον, καπνιστο μπεικον, ντοματα, φετα



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου