Κουνελι a la royale

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για κουνελι a la royale


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΚυριως πιατο Κρεατικα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
1 περιπου κουνελι
15γρ. περιπου σε κομματακια λευκη τρουφα
200γρ. αμελετητα
200γρ. φουα γκρα
50γρ. σε κυβους ζαμπον
2μικρά βρασμενα, σε κυβους καροτο(α)
4 μικρα, ψιλοκομμενα κρεμμυδακι(α)
1⁄2φέτες κιλου σε πολυ λεπτες μπεικον
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1κουταλια κονιακ
1 αυγο(α)
λίγοψιλοκομμενο μαιντανο
50γρ. ψιχα ψωμι τριμμενο
1⁄8κουταλακι μοσχοκαρυδο μοσχοκαρυδο
1⁄4κούπας μουσταρδα ντιζόν
1κουταλακι φρεσκο θυμαρι
για τη σαλτσα
1 bouquet garni (φρεσκο δενδρολιβανο, δαφνη, θυμαρι, ριγανη, εστραγκον δεμενα σε μπουκετο)
1 ξυλαρακι κανελα
2 καροτο(α)
2 πράσα
1μεγάλο κρεμμυδι(α)
2 μπουκαλια κρασι κοκκινο ξηρο
100γρ. Μπεικον
αλάτι
πιπέρι
2κουταλιές βουτυρο
2κουταλιές αλευρι

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Κλασσικη μεταξυ κλασσικων γαλικων συνταγων, η συνταγη αυτη παρασκευαζεται απο τον 15ο αιωνα. Απαιτει πολυωρη προετοιμασια, μπορειτε ομως να ετοιμασετε τα ρολα αρκετα νωριτερα και να τα ζεστανετε σε χαμηλη φωτια η στα μικροκυματα πριν τα σερβιρετε.

Πλυντε καλα το κουνελι, αφαιρεστε και κρατηστε την καρδια και το συκωτι. Αφαιρεστε με προσοχη τα κοκαλα και φυλαξτε τα κομματια του κρεατος καλυμμενα σ' ενα πιατο. Σε μια κατσαρολα βαλτε το κεφαλι, τα κοκαλα και ολα τα υπολοιπα υλικα της σαλτσας. Σιγοβραστε, ωσπου να συμπυκνωθει κατα τα 2/3, 1 ωρα και 30' περιπου. Στραγγιστε και φυλαξτε μονο το ζουμι.

Ετοιμαστε τη γεμιση. Ζεματιστε τα αμελετητα σε αλατισμενο νερο που βραζει, στραγγιστε και αφαιρεστε τη μεμβρανη που τα καλυπτει. Ψιλοκοψτε την καρδια, το συκωτι και τα αμελετητα, προσθεστε την ψιχα, το κονιακ, τα αυγα, τα μπαχαρικα, το μαιντανο, αλατι, πιπερι και 1/3 κουπας απο το ζουμι του κουνελιου. Προσθεστε επισης τα καροτα, το ζαμπον, τα κρεμμυδακια και τα 2/3 της τρουφας (10 γρ. περιπου). Επανω στον παγκο εργασιας, στρωστε ενα κομματι διαφανη πλαστικη μεμβρανη 40x40 εκ. Απλωστε επανω τις μισες λωριδες μπεικον τη μια διπλα στην αλλη, ωστε να σχηματιζουν ενα ορθογωνιο με πλατος 20 εκ. και υψος 30 εκ. Αλειψτε τα κομματια του κουνελιου με τη μουσταρδα κι αραδιαστε τα μισα στο κεντρο επανω στο μπεικον, ωστε να σχηματιζουν ενα μπαστουνι. Τοποθετηστε το φουα γκρα κομμενο σε λωριδες κατα μηκος της μιας πλευρας του μπαστουνιου. Βαλτε τριγυρω τη γεμιση σχηματιζοντας με τα χερια σας ενα ρολο. Με τη βοηθεια της μεμβρανης τυλιξτε το ρολο με το μπεικον ολογυρα. Με τον ιδιο τροπο φτιαξτε και το δευτερο ρολο. Βαλτε τα ρολα μεσα σε δυο φορμες για meatloaf κι αλειψτε τα με τη σαλτσα. Αφου τα βγαλετε απο το φουρνο, στραγγιστε το ζουμι. Πρεπει να ειναι 2 κουπες, αλλιως συμπληρωστε με νερο. Σε μια μικρη κατσαρολα σοταρετε το αλευρι στο βουτυρο. Ριξτε μεμιας το ζουμι κι ανακατεψτε το, ωσπου να δεσει. Σερβιρετε τα ρολα του κουνελιου κομμενα σε φετες, περιχυνοντας με τη σαλτσα και πασπαλιζοντας με την υπολοιπη τρουφα. Συνοδεψτε το με σπαραγγια και πολεντα.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου