Χταποδι με μακαρονακι κοφτο

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για χταποδι με μακαρονακι κοφτο


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΚυριως πιατο Θαλασσινα Ζυμαρικα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
1κιλό χταπόδι
1πακέτο μακαρονια κοφτα
1φλιτζάνι τσαγιού ελαιολαδο
1μεγάλο κρεμμυδι, τριμμενο
3κουταλια ντοματες αποφλοιωμενες η 1 πελτε
1⁄2φλιτζάνι τσαγιού κρασί κόκκινο
πιπερι, αλατι (στα μακαρονια)

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Καθαριζετε και πλενετε το χταποδι. Επειτα το κοβετε σε μικρα κομματια και το τσιγαριζετε στην κατσαρολα μαζι με το ελαιολαδο και το κρεμμυδι, για 7-9 λεπτα μεχρι να ροδισουν.

Σβηνετε με το κρασι και αφηνετε να παρει μια βραση το χταποδι για 10 τουλαχιστον λεπτα. Ριχνετε τις τριμμενες ντοματες η τον πελτε διαλυμενο σε ενα φλιτζανι νερο.

Σκεπαζετε και σιγοβραζετε για 40-45 λεπτα, αν ειναι απαραιτητο προσθετετε λιγο νερο ακομα.

Μολις το χταποδι ειναι σχεδον ψημενο, προσθετετε μπολικο νερο (τουλαχιστον 6-7φλιτζανια). Μολις βρασει το νερο προσθετετε τα μακαρονια, τα οποια ανακατευετε 2-3 λεπτα μεχρι να ψηθουν καλα για να μην κολλησουν.

Τελος ριχνετε το πιπερι, ανακατευετε και αφηνετε το φαγητο μεχρι να πηξει η σαλτσα.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου