Βοδινο κρεας με κοκκινο κρασι

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγή για  βοδινό κρέας με κόκκινο κρασί


Περίληψη συνταγης

Σερβίρει
μερίδες
Χρόνος4 ώρες
Κατηγορίες ΣυνταγηςΚυριως πιατο Κρεατικα
Δυσκολία συνταγηςΜέτριες

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
1200γραμμάρια βοδινό κρέας
1φέτα λαρδί
2 καροτα
σέλινο
1 κρεμμύδι
1φύλλο δαφνη
2 γαρύφαλλα
1σκελίδα σκορδο
1κλωναράκι δενδρολίβανο
1κομματάκι κανέλα
λίγοθυμάρι
2κουτ. τοματοπελτέ
1μπουκάλι κρασί κόκκινο
ζωμο
1ποτηράκι μπράντι
ελαιολαδο
αλάτι
πιπέρι

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

  1. Κόβουμε το λαρδί σε φετούλες και το ενσωματώνουμε στο κρέας με την ειδική βελόνα.
  2. Βάζουμε το κρέας σε ένα δοχείο, ρίχνουμε το κρασί, προσθέτουμε τα λαχανικά κομμένα και τα μπαχαρικά και το αφήνουμε να μαρινάρει για μία ολόκληρη νύχτα.
  3. Τσιγαρίζουμε το κρέας (αφού το έχουμε σουρώσει καλά) για λίγα λεπτά, προσθέτουμε τη μαρινάτα, βάζουμε τον τοματοπελτέ αραιωμένο με λίγο ζωμό, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο σε μέτρια φωτιά για 3 ώρες περίπου.
  4. Προσθέτουμε, εάν χρειαστεί, λίγο ζωμό.
  5. Αφού ψηθεί το κρέας, το σουρώνουμε και βράζουμε τη σάλτσα σε δυνατή φωτιά για να γίνει πιο πηχτή.
  6. Τη σουρώνουμε και βρέχουμε με το μπράντι.
  7. Κόβουμε το κρέας σε φέτες και το περιχύνουμε με τη μισή σάλτσα.
  8. Σερβίρουμε, έχοντας και ένα δεύτερο μπολάκι με την υπόλοιπη σάλτσα.
Η συνταγη για Βοδινο κρεας με κοκκινο κρασι σερβίρει 4 μερίδες

Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου