Ντολμάδες με λάχανο

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγή για  ντολμάδες με λάχανο


Περίληψη συνταγης

Χρόνος1 1⁄2 ώρες
Κατηγορίες ΣυνταγηςΟρεκτικα Λαχανικα
Δυσκολία συνταγηςΔύσκολες

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
1μέτριο λαχανο
αλάτι
2φέτες ξερό ψωμί
1μεγάλο κρεμμύδι (ξερό)
2κουτ. της σούπας μαιντανο (ψιλοκομμένο)
500γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
1 αυγο
2κουτ. της σούπας κορν φλάουρ
1κουτ. της σούπας κορν φλάουρ

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

  1. Πλένουμε το λάχανο και κρατάμε τα φύλλα του ένα ένα.
  2. Ζεματίζουμε τα φύλλα σε καυτό νερό για 2 έως 3 λεπτά.
  3. Κρατάμε 6 φύλλα κατά μέρος για τη γέμιση.
  4. Κόβουμε 100 γρ. περίπου από τα φύλλα σε λεπτές λωρίδες.
  5. Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό.
  6. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το μαϊντανό.
  7. Φτιάχνουμε ένα μείγμα αναμιγνύοντας τον κιμά, το μισό κρεμμύδι, το αυγό και το στραγγισμένο ψωμί.
  8. Νοστιμίζουμε με αλατοπίπερο.
  9. Τυλίγουμε το μείγμα στα φύλλα του λάχανου και τα τοποθετούμε σφικτά σε σκεύος για μικροκύματα.
  10. Σκεπάζουμε με τις λωρίδες του λάχανου και το υπόλοιπο ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
  11. Ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου μικροκυμάτων, στη μεγαλύτερη σκάλα και στο φούρνο στο χαμηλό για 30 λεπτά.
  12. Βγάζουμε τους ντολμάδες και προσθέτουμε στη σάλτσα τους 1 φλιτζάνι νερό.
  13. Διαλύουμε το κορν φλάουρ στη σάλτσα και αλατοπιπερώνουμε.
  14. Βράζουμε τη σάλτσα επί 2 λεπτά.
  15. Περιχύνουμε με την σάλτσα και σερβίρουμε.


Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου