Φαβα ψητη στο φουρνο

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για φαβα ψητη στο φουρνο


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΟρεκτικα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
1⁄2κιλό φάβα
2 κρεμμυδια καθαρισμενα και κομμενα λεπτες ροδελες
1⁄2φλιτζάνι τσαγιού ελαιολαδο
πιπέρι
αρκετόνερό
παπρικα και ψιλοκομμενο φρεσκο κρεμμυδακι

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Βαζουμε τη φαβα (σημ. αν βρειτε, σαντορινια φαβα) με αρκετο νερο, ωστε να τη σκεπαζει, σε ενα πηλινο γιουβετσι. Tα αφηνουμε να παρουν βραση πανω στο ματι της κουζινας ―για να επιταχυνουμε το μαγειρεμα― και τοποθετουμε το σκευος στο φουρνο.
Αφηνουμε τη φαβα να γινει σιγα σιγα, ανακατευοντας την που και που, μεχρι να γινει ενας πηχτος πολτος (1 ωρα περιπου). Προσθετουμε νερο, αν το χρειαζεται.
Εν τω μεταξυ, σε ενα τηγανι ροδιζουμε τα κρεμμυδια καλα στο λαδι.
Οταν η φαβα ειναι ετοιμη, της προσθετουμε το αλατοπιπερο και τα κρεμμυδια και τα ανακατευουμε καλα.
Πριν σερβιρουμε τη φαβα ζεστη η κρυα, την πασπαλιζουμε με το φρεσκο κρεμμυδακι και το κοκκινο πιπερι.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου