Πιτσα σπεσιαλ

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για πιτσα σπεσιαλ


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΚυριως πιατο

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
για τη ζυμη
1⁄2κιλό αλευρι φαρινα
1κ.γ. ξυδι
νερό
1κ.σ. λάδι
για τη σαλτσα
2κουταλιές πάστα τομάτας
1κ.σ. λάδι
1 κρεμμυδακι ψιλοκομμενο
1σκελίδα σκορδο πολτοποιημενη
λίγηριγανη
αλάτι
1⁄2κιλό γκουντα τριμμενο
10φέτες ζαμπον η γαλοπουλα η αλλο αλλαντικο της αρεσκειας μας
1 πιπερια πρασινη κομμενη σε ροδελες
κομματάκιαλιγα καυτερη πρασινη πιπερια
1κονσέρβα μανιταρια
λίγηφετα τριμμενη
10 ελιες μαυρες χωρις το κουκουτσι
2 λουκανικα φραγκφουρτης κομμενα σε ροδελες
1 τοματα κομμενη σε ροδελες
1 αβγο χτυπημενο
1⁄2ποτήρι γάλα

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Σε ενα μπολ ανακατευουμε το αλευρι, το ξυδι, το λαδι και το νερο μεχρι να γινει μια ζυμη μαλακη. Την αφηνουμε τη ζυμη μας λιγο να σταθει μεχρι να ετοιμασουμε τη σαλτσα. Σε ενα κατσαρολακι βαζουμε το λαδι και τσιγαριζουμε το κρεμμυδι. Προσθετουμε ενα φλιτζανι νερο και την παστα και τα υπολοιπα υλικα. Την βραζουμε μεχρι να δεσει. Απλωνουμε τη ζυμη στον παγκο της κουζινας στο μεγεθος του ταψιου μας. Αν περισσεψει ζυμη μπορουμε να την αποθηκευσουμε στην καταψυξη για μεταγενεστερη χρηση. Σε λαδωμενο ελαφρα ταψι απλωνουμε τη ζυμη. Απο επανω βαζουμε χλιαρη τη σαλτσα τοματας και απλωνουμε. Πανω απο τη σαλτσα βαζουμε με τη σειρα τα μανιταρια, την καυτερη πιπερια, τη φετα, τα λουκανικα, το ζαμπον και την πιπερια, την τοματα και τελευταιες τις ελιες και το γκουντα. Χτυπαμε το αβγο μαζι με το γαλα και ριχνουμε κουταλια- κουταλια πανω απο την πιτσα. Την ψηνουμε σε ζεστο φουρνο στην πρωτη σκαλα μεχρι να ροδοκοκκινισει το γκουντα. Την πιτσα μπορειτε να την βαλετε στην καταψυξη ειτε αψητη ειτε κομματια που θα περισσεψουν για μια επομενη φορα. Παντως διατηρειται με τον ενα η τον αλλο τροπο.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου