Γαλοπουλα γεμιστη

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για γαλοπουλα γεμιστη


Περίληψη συνταγης

Χρόνος4 ώρες
Κατηγορίες ΣυνταγηςΚυριως πιατο Πουλερικα Χριστουγεννιατικες
Δυσκολία συνταγηςΔύσκολες

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
1 γαλοπούλα (περίπου 6 κιλά)
20γραμμάρια κορν φλάουερ
1⁄8του λίτρου Κρεμα γαλακτος
3 κρεμμυδια (κομμένα)
400γραμμάρια κιμάς
75γραμμάρια ρυζι
1⁄8του λίτρου νερό
50γραμμάρια σταφιδες
3κουταλιές λικέρ κερασιού
1ματσάκι μαϊντανός (κομμένος)
1κουταλάκι του γλυκού φασκόμηλο
αλάτι
πιπέρι

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

  1. Ποτιζουμε τις σταφιδες με το λικερ κερασιου και τις αφηνουμε 15 λεπτα να το απορροφησουν.
  2. Τσιγαριζουμε τα κρεμμυδια και τον κιμα.
  3. Προσθετουμε και τα υπολοιπα υλικα διαδοχικα με τη σειρα που αναφερονται παραπανω και ψηνουμε μεχρι να απορροφηθει τελειως το ζουμι.
  4. Πλενουμε τη γαλοπουλα, τη σκουπιζουμε με χαρτι κουζινας για να στεγνωσει, την αλατιζουμε και τη γεμιζουμε με τον κιμα που εχει ηδη κρυωσει.
  5. Κατοπιν τη ραβουμε.
  6. Θερμαινουμε το φουρνο και βαζουμε τη γαλοπουλα να ψηθει σκεπασμενη δυο εως δυομισι ωρες στους 200 βαθμους.
  7. Δοκιμαζουμε τη σαλτσα.
  8. Αν θελουμε, βαζουμε το κορν φλαουερ να δεσει και συμπληρωνουμε με την κρεμα γαλακτος.


Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου