Τσιπουρες φουρνου με σελινο

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για τσιπουρες φουρνου με σελινο


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΚυριως πιατο Θαλασσινα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
4 τσιπούρες
1 1⁄2κιλό σέλινο
4 φρεσκα κρεμμυδακια
1φλιτζάνι του τσαγιού ελαιολαδο
αλατι-πιπερι
για το αυγολεμονο:
2 αυγά
χυμό2 λεμονιων
ζουμι απο το φαγητο

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Καθαριζετε τις τσιπουρες αφαιρωντας τα λεπια, τα βραγχια και τα εντοσθια. Τις πλενετε και αφου τις αλατισετε, τις αφηνετε να στραγγισουν.

Καθαριζετε το σελινο και τα κρεμμυδακια, τα κοβετε και τα ζεματατε για λιγο σε βραστο νερο να μαλακωσουν.

Βαζετε σε ταψι τις τσιπουρες, τοποθετειτε ενδιαμεσα το σελινο με τα κρεμμυδακια και περιχυνετε με το λαδι.
Αλατοπιπερονετε το σελινο με τα κρεμμυδια και προσθετετε στο ταψι λιγο νερο.

Βαζετε το ταψι στο φουρνο και ψηνετε για 35-40 λεπτα στους 200 βαθμους. Σε αυτο το διαστημα μπορειτε αν χρειαστει να προσθεσετε λιγο νερο.

Ετοιμαζετε το αυγολεμονο σπαζοντας τα αυγα και χτυπωντας τα με ενα πιρουνι η το ειδικο συρμα.
Ριχνετε λιγο λιγο το χυμο του λεμονιου και συνεχιζετε το ανακατεμα ριχνοντας πολυ σιγα λιγο απο το ζουμι του φαγητου.

Ριχνετε το αυγολεμονο μεσα στο ταψι και το κουνατε ωστε να παει παντου και να ανακατευτει με τα λαχανικα και τα ψαρια. Χρησιμοποιηστε αν θελετε ενα πιρουνι.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου