Μουστοκουλουρα ρουμελιωτικα

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για μουστοκουλουρα ρουμελιωτικα


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΓλυκα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
3φλιτζάνια μουστο
1⁄2κιλού αλευρι για ολες τις χρησεις η αναμικτο με αλευρι που φουσκωνει μονο του
1⁄2κουτ. του γλυκού κανελα σε σκονη
1⁄2κουτ. του γλυκού γαρυφαλλο τριμμενο
2φλιτζάνια ελαιολαδο
1φλιτζάνι ζάχαρη ψιλή
1⁄2φλιτζανιού αλισιβα
1κουτ. του γλυκού μαγειρικη σοδα
1⁄3φλιτζανιού κονιακ
3κουτ. της σούπας χυμό λεμονιού
1φλιτζάνι μαυρη σταφιδα

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Προθερμαινουμε το φουρνο στους 220 βαθμους.
Ριχνουμε το λαδι σε ενα μεγαλο μπολ και το χτυπαμε καλα με το συρμα η το μιξερ, μεχρι να ασπρισει. Προσθετουμε λιγη λιγη τη ζαχαρη συνεχιζοντας το χτυπημα, μεχρι να διαλυθει καλα. Στη συνεχεια, προσθετουμε το μουστο (βρασμενο και κρυωμενο) λιγο λιγο, ανακατευοντας καλα μετα απο καθε προσθηκη.
Κατοπιν, προσθετουμε την αλισιβα, την κανελα, το γαρυφαλλο, το κονιακ και τις σταφιδες και ανακατευουμε καλα. Τελος, αρχιζουμε να προσθετουμε λιγο λιγο το αλευρι, χωρις να σταματησουμε το χτυπημα, μεχρι να ετοιμασουμε σφιχτη ζυμη.
Σε ενα μπολακι διαλυουμε τη σοδα μεσα στο χυμο του λεμονιου και προσθετουμε το μειγμα αυτο στη ζυμη. Δουλευουμε και παλι καλα, πρωτα με το συρμα και κατοπιν με τα χερια μας, μεχρι να ετοιμασουμε μετρια ζυμη.
Πλαθουμε χοντρα κουλουρια και τα απλωνουμε σε αποσταση μεταξυ τους, σε βουτυρωμενη λαμαρινα. Ψηνουμε για 15 λεπτα, μεχρι να ροδισουν. Kατοπιν χαμηλωνουμε τη θερμοκρασια στους 200 βαθμους και ψηνουμε για 25 λεπτα, μεχρι να φουσκωσουν τα κουλουρια.
Τα μουστοκουλουρα διατηρουνται σε γυαλινο, κατα προτιμηση, αεροστεγες δοχειο, για να παραμεινουν τραγανα ― το χαρακτηριστικο τους στοιχειο.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου