Μαγειριτσα

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για μαγειριτσα


Περίληψη συνταγης

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
1⁄2κιλό συκωταρια απο αρνακι γαλακτος
1 κεφαλακι απο αρνακι γαλακτος
1 λαιμο απο αρνακι γαλακτος
6 κρεμμυδακια φρεσκα ψιλοκομμενα
2κουταλιές ψιλοκομμενο μαιντανο
1κουταλια ψιλοκομμενο ανιθο
4κουταλιές νέα φυτίνη
1φλιτζανιού ? ρυζι καρολινα
2 αυγά
το χυμο απο 1/2 λεμονι
πιπέρι

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Βαζετε σε κατσαρολα τη συκωταρια, το κεφαλακι και το λαιμο με 2 1/2 φλιτζανια νερο και λιγο αλατι να παρου βραση. Μολις παρουν βραση τα ξαφριζετε και τα αφηνετε να βρασουν ? της ωρας. Τα βγαζετε απο την κατσαρολα και τα αφηνετε να κρυωσουν. Ψιλοκοβετε τη συκωταρια και ξεψαχνιζετε τα λιπη και τα κοκαλα, το κεφαλακι και το λαιμο. Τα αφηνετε ολα κατα μερος. Σουρωνετε το ζωμο στην κατσαρολα και τον αφηνετε κατα μερος. Βαζετε στην ιδια κατσαρολα τα κρεμμυδακια, το μαιντανο και τον ανιθο και τα σωταρετε με ΝΕΑ ΦΥΤΙΝΗ. Μολις μαλακωσουν τα λαχανικα, προσθετετε τη συκωταρια και τα ξεψαχνισμενα κρεατα, αλατι-πιπερι και τα σωταρετε και αυτα. Ριχνετε το ζωμο και 3 1/2 φλιτζανια νερο κα αφηνετε τη σουπα να παρει βραση. Μολις παρει βραση ριχνετε το ρυζι. Μολις το ρυζι φουσκωσει αποσυρετε την κατσαρολα απο τη φωτια. Ετοιμαζετε το αυγολεμονο. Χτυπατε σε μπωλ τα αυγα και το χυμο λεμονιου, προσθετετε λιγο ζωμο απο τη ζεστη σουπα και ριχνετε το αυγολεμονο στην κατσαρολα.Σερβιρετε αμεσως.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου