Γλυκοξινη σαλατα με λαχανο

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για γλυκοξινη σαλατα με λαχανο


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΣαλατες

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
1κιλό λευκο λαχανο
1μεγάλη κόκκινη πιπεριά
3 φρεσκα κρεμμυδακια
2 ξερα κοκκινα τσιλι
2φέτες λεπτες τζιντζεροριζας
3κουταλιές σούπας σισαμελαιο
αλάτι
155ml καυτο νερο
3κουταλιές σούπας ζαχαρη
2κουταλιές σούπας λευκο ξυδι

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Αφαιρεστε τα σκληρα εξωτερικα φυλλα απο το λαχανο. Προσεκτικα βγαλτε τα υπολοιπα φυλλα χωρις να τα σπασετε. Βαλτε τα σε σανιδα κοπης και με ενα κοφτερο μαχαιρι, κοψτε το χοντρο κομματι της βασης τους.Βουτηξτε τα σε μια μεγαλη κατσαρολα με νερο που βραζει για 3 λεπτα η μεχρι τα φυλλα να μαλακωσουν και να ειναι ευλυγιστα. Στραγγιξτε τα καλα.

Κοψτε την πιπερια στα δυο και αφαιρεστε τις εσωτερικες λευκες ινες και σπορους. Κοψτε την σε λεπτες λωριδες. Βαλτε τις στην κατσαρολα με το νερο που βραζει για να μαλακωσουν για 3 λεπτα και στραγγιξτε πολυ καλα.

Κοψτε τα κρεμμυδακια κατα μηκος σε 8 κομματια. Κοψτε τα τσιλι σε πολυ λεπτα δαχτυλιδακια απομακρυνοντας τους σπορους. Προσεξτε να μην αγγιξετε το προσωπο και τα ματια σας ενω ασχολειστε με τα τσιλι.

Κοψτε το τζιντζερ σε λεπτες λωριδες.

Φτιαξτε τη μαριναδα ζεσταινοντας το σισαμελαιο σε τηγανι η γουοκ. Οταν αρχισει να τσιτσιριζει, προσθεστε τα τσιλι και τσιγαριστε μεχρι να παρουν ενα χρυσο χρωμα. Προσθεστε τα κρεμμυδακια, το αλατι και το τζιντζερ. Τσιγαριστε ανακατευοντας για ενα λεπτο.

Ριξτε το καυτο νερο, προσθεστε τη ζαχαρη και το ξυδι και αφηστε να σιγοβρασουν για δυο λετπα. Βγαλτε το τηγανι απο τη φωτια και αφηστε το μειγμα στην ακρη.

Βαλτε μια λωριδα πιπεριας στη βαση καθε φυλλου λαχανου. Στριψτε το φυλλο σαν τσιγαρο και τοποθετηστε τα σε μια μονο στρωση σε ενα ταψι η πιατο μακροστενο. Ριξτε την μαριναδα απο πανω και σκεπαστε με χρυσοχαρτο. Αφηστε το σε θερμοκρασια δωματιου για 4 ωρες πριν σερβιρετε.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου