Ντοματες γεμιστες με κιμα

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για ντοματες γεμιστες με κιμα


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΚυριως πιατο Κρεατικα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
4μεγάλες τοματες για γεμιστα
4μεγάλες πράσινες πιπεριές
2φλιτζάνια λάδι
2μεγάλα γλυκα κρεμμυδια ψιλοκομμενα
1⁄2κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1⁄2φλιτζάνι κρασί
3σκελίδες σκορδο ψιλοκομμενες
1⁄2ματσάκι μαιντανο ψιλοκομμενο
1ξυλάκι κανελλα
1κουταλιά της σούπας δυοσμο
9κουταλιές της σούπας ρυζι
1⁄2φλιτζάνι τυρι τριμμενο
πιπέρι

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

-Πλενετε καλα τις ντοματες και τις πιπεριες και τους αφαιρειτε το κοτσανι εαν εχουν
-Με ενα μαχαιρι κοβετε μια φετα χωρις να την αποχωρισετε απο την ντοματα
-Κανετε το ιδιο για τις πιπεριες
-Αφαιρειτε την ψιχα καθε ντοματας με ενα κουταλακι και την φυλατε σε ενα πιατο
-Τις αναποδογυριζετε στο ταψακι τους για 20 λεπτα να στραγγιξουν
-Βαζετε το 1 φλιτζανι λαδι σε ενα τηγανι να ζεσταθει
-Προσθετετε τα κρεμμυδια και ανακατευετε μεχρι να μαραθουν
-Προσθετετε τον κιμα και με ενα πηρουνι ανακατευετε συνεχως και χωριζετε μεχρι να τσιγαριστει και να μην κανει σβολους
-Σβηνετε με κρασι
-Προσθετετε την ψιχα απο τις ντοματες,το σκορδο,τον μαιντανο και τον δυοσμο
-Αφηνετε να σιγοβρασει μεχρι να τραβηξει ολα τα υγρα
-Προσθετετε το ρυζι και ανακατευετε
-Γυριζετε τις ντοματες και ριχνετε λιγο τυρι στην καθε μια στο εσωτερικο της
-Παιρνετε τη γεμιση με ενα κουταλι και γεμιζετε την καθε ντοματα και την καθε πιπερια, περιπου μεχρι τα 3/4
-Σκεπαζουμε με τα καπακια τους
-Βραζετε σε ενα μπρικι νερο και διαλυετε εκει τον πολτος ντοματας
-Περιχυνετε τις ντοματες και τις πιπεριες με τον διαλυμενο πολτος ντοματας και με το υπολοιπο λαδι
-Σκεπαζετε με αλουμινοχαρτο
-Ψηνετε σε μετριο φουρνο για 30 λεπτα
-Βγαζετε το αλουμινοχαρτο
-Ψηνετε σε μετριο φουρνο για αλλα 30 λεπτα



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου