Γαλοπουλα με λαχανικα

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για γαλοπουλα με λαχανικα


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΚυριως πιατο Λαχανικα Πουλερικα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
500γραμ. γαλοπουλα στηθος (χωρις κοκαλα και πετσα)
600γραμ. πατάτες
2μέτρια κρεμμυδια
4μέτρια καροτα
2 πρασα (μονο το ασπρο μερος)
100γραμ. αρακας (φρεσκος η κατεψυγμενος)
2φλιτζάνια τσαγιού ζωμός κοτόπουλου
115γραμ. λευκό ξηρό κρασί
1κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
3σκελίδες σκορδο
1κουταλάκι του γλυκού ριγανη
1⁄2κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
1κουταλιά σούπας λάδι
μαϊντανός
πιπέρι

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Πλενετε και καθαριζετε καλα ολα τα λαχανικα. Κατοπιν κοβετε: τις πατατες σε λεπτες ροδελες, τα καροτα σε λωριδες, τα κρεμμυδια στα τεσσερα, τα πρασα σε δαχτυλιδια και τριβετε το σκορδο.

Στη συνεχεια κοβετε τη γαλοπουλα σε μικρους κυβους, σε μεγεθος μπουκιας. Ριχνετε τα λαχανικα, εκτος απο τον αρακα, ανακατεμενα και τις της γαλοπουλας σε ταψι.

Αλατοπιπερωνετε ελαφρα και προσθετετε το σκορδο, το ζωμο, το κρασι και το χυμο λεμονιου.

Πασπαλιζετε με τη ριγανη και το θυμαρι.

Βαζετε το ταψι σε προθερμασμενο φουρνο και ψηνετε στους 180 βαθμους C για 45 λεπτα περιπου, μεχρι να ψηθει καλα η γαλοπουλα.

Κατα διαστηματα ανοιγετε το φουρνο, ανακατευετε τα λαχανικα, γυριζετε πλευρα στη γαλοπουλα και τη περιχυνετε με τα υγρα που υπαρχουν στο ταψι. Αν χρειαστει, ριχνετε λιγο ακομη ζωμο η νερο.

Προσθετετε τον αρακα και ψηνετε 15 λεπτα ακομη, μεχρι να μαλακωσει ο αρακας.

Μοιραζετε τη γαλοπουλα και τα λαχανικα σε μεριδες και σερβιρετε αμεσως.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου