Μπακλαβας

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για μπακλαβας


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΓλυκα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
υλικα για το φυλλο και τη γεμιση
28φύλλα για μπακλαβα
250γρ. καρυδια καθαρισμενα και ψιλοκομμενα
150γρ. φρεσκο βουτυρο
4κουταλιές της σούπας φιστικια αιγινης τριμμενα
για το σιροπι
1⁄4 λιτρου νερο
250γρ. ζαχαρη
120γρ. μελι ξυλο κανελας
2 φλουδες λεμονιου λιωμενο βουτυρο για την επαλειψη των φυλλων

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Αλειφετε με βουτυρο ενα ταψι ιδιου μεγεθους με αυτο των φυλλων μπακλαβα. Τοποθετειτε 7 βουτυρωμενα φυλλα ενα ενα, το ενα πανω στο αλλο. Πασπαλιζετε με το 1/3 των καρυδιων.

Συνεχιζετε με αλλα 7 φυλλα, με την ιδια διαδικασια και τα μισα απο τα καρυδια. Σκεπαζετε με τον ιδιο τροπο με ακομα 7 φυλλα και τα τελευταια καρυδια. Καλυπτετε με τα τελευταια φυλλα και αλειφετε καλα την επιφανεια με βουτυρο. Κοβετε σε 12 κομματια και το βαζετε στο φουρνο. Ψηνετε στους 1800 για μια περιπου ωρα.

Εν τω μεταξυ, βραζετε τα υλικα για το σιροπι για 5 λεπτα. Τα βγαζετε και τα αφηνετε να κρυωσει.

Βγαζετε τον μπακλαβα απο το φουρνο και τον αφηνετε να κρυωσει για 10 λεπτα. Περιχυνετε με τα 2/3 απο το σιροπι. Αφηνετε να κρυωσει για 1 ωρα και περιχυνετε με το υπολοιπο σιροπι. Πασπαλιζετε με τα φιστικια Αιγινης και σερβιρετε.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου