Καρυδοπιτα

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για καρυδοπιτα


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΓλυκα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
υλικα για τη γεμιση
3φλιτζάνια αλεύρι μαλακό
3κουταλακια μπεικιν - παουντερ
1φλιτζάνι καρυδοψιχα κοπανισμενη
1φλιτζάνι καρυδοψιχα αλεσμενη
1κουταλια κανέλα
1κουταλια γαρίφαλα
1φλιτζάνι βουτυρο
1φλιτζάνι ζαχαρη
4 αυγά
2κουταλιές κονιακ
1κουταλια κονιακ
1κουταλια ξύσμα πορτοκαλιών
3⁄4φλιτζανιού του γαλα
υλικα για το σιροπι
2φλιτζάνια ζαχαρη
1φλιτζάνι νερό
χυμόςλεμονιού

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Αναμειγνυετε σε μπολ το αλευρι, την κοπανισμενη και την αλεσμενη καρυδοψιχα, την κανελα και τα γαριφαλα. Χτυπατε με το μιξερ το βουτυρο με τη ζαχαρη μεχρι ν'ασπρισει, προσθετετε τα αυγα και χτυπατε για 10' ακομη. Προσθετετε σιγα - σιγα το μειγμα του αλευριου, το μπεικιν - παουντερ διαλυμενο στο κονιακ, το ξυσμα και το γαλα. Ανακατευετε καλα και ριχνετε το μειγμα σε φορμα βουτυρωμενη και αλευρωμενη.
Ψηνετε την πιτα σε μετρια προθερμασμενο φουρνο για 1 ωρα περιπου. Ετοιμαζετε το σιροπι και οταν η καρυδοπιτα εχει σχεδον κρυωσει, την περιχυνετε με το ζεστο σιροπι.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου