Κουνουπιδι στιφαδο

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για κουνουπιδι στιφαδο


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΚυριως πιατο Λαχανικα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
1 κουνουπιδι (2 - 2 1/2 κιλα)
200γρ. ελαιολαδο
500γρ. ντοματουλες ψιλοκομμενες
4σκελίδες σκορδο σε φετες
1φύλλο δάφνης
1⁄2κουτ. δενδρολίβανο
100γρ. ξυδι
5 - 6 κρεμμυδακια στιφαδου ολοκληρα, καθαρισμενα
πιπέρι

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Ζεσταινετε το λαδι σε κατσαρολα και τηγανιζετε τα κρεμμυδακια για 3 - 4 λεπτα. Προσθετετε τις ντοματουλες, το ξιδι, τη δαφνη και το δενδρολιβανο.

Σκεπαζετε και σιγοβραζετε για 30 λεπτα. Στο μεταξυ, ξεπλενετε, καθαριζετε και χωριζετε το κουνουπιδι σε μπουκετακια. Ριχνετε το κουνουπιδι σε κατσαρολα με αλατισμενο νερο και το βραζετε για 20 λεπτα. Με τρυπητη σπατουλα το μεταφερετε στην κατσαρολα με τη σαλτσα ντοματας. Ανακατευετε ελαφρα. Προσθετετε λιγο νερο, σκεπαζετε και σιγοβραζετε για 20 λεπτα ακομα (αναλογα ποσο σκληρο ειναι το κουνουπιδι), να μαλακωσει καλα το κουνουπιδι και να μεινει με τη σαλτσα του. Μεταφερετε σε φαρδια πιατελα και σερβιρετε.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου