Κουραμπιεδες

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για κουραμπιεδες


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΓλυκα Χριστουγεννιατικες

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
600γρ. βουτυρο
250γρ. ζαχαρη αχνη
2 κρόκους αυγών
2φακελάκια βανίλια
2κουταλακια μπεικιν - παουντερ
3κουταλιές κονιακ
250γρ. αμυγδαλα καβουρντισμενα και χοντροαλεσμενα
1κιλό αλεύρι μαλακό
1⁄2κιλό ζαχαρη αχνη
λίγο(ανθονερο)

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Χτυπατε το βουτυρο με τη ζαχαρη μεχρι ν'ασπρισει και συνεχιζετε με τους κροκους, τη βανιλια, το μπεικιν - παουντερ διαλυμενο στο κονιακ, τα αμυγδαλα και προσθετετε σιγα - σιγα το αλευρι.
Ζυμωνετε αρκετη ωρα (η ζυμη πρεπει να ειναι μαλακη για να πλαθεται ευκολα).
Πλαθετε τους κουραμπιεδες και τους βαζετε σε βουτυρωμενο ταψι. Τους ψηνετε σε μετριο φουρνο για 20' περιπου. Μολις τους βγαλετε, τους πασπαλιζετε με τη ζαχαρη αχνη (και προαιρετικα με ανθονερο). Οταν κρυωσουν, τους τοποθετειτε και τους πασπαλιζετε ακομα μια φορα με ζαχαρη αχνη



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου