Κεικ με μελι

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για κεικ με μελι


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΓλυκα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
3 1⁄2φλιτζάνια κοσκινισμενο αλευρι
1⁄4κουτ. γλυκού αλάτι
1⁄2κουτ. γλυκού μπεικιν παουντερ
1κουτ. γλυκού σόδα
1⁄2φλιτζάνι ξηροι καρποι, καρυδια η αμυγδαλα
4 αυγά
3⁄4φλιτζανιού ζαχαρη
4κουτ. γλυκού φυτικο λαδι
2φλιτζάνια σκουρο μελι
1⁄2φλιτζάνι βρασμενος καφες
προαιρετικα
1⁄2κουτ. γλυκού κανέλα
1⁄4κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
1⁄8κουτ. γλυκού τριμμενο γαρυφαλλο
1⁄2κουτ. γλυκού τζίντζερ

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Κοσκινιστε μαζι το αλευρι, το αλατι, το μπεικιν παουντερ, τη σοδα, την κανελα, το μοσχοκαρυδο, το γαρυφαλλο και το τζιντζερ (τα μπαχαρικα εξαρτωνται απο τις προτιμησεις σας).

Χτυπηστε τα αυγα, προσθετοντας σταδιακα τη ζαχαρη. Χτυπηστε μεχρι να πηξει και να ανοιξει σε χρωμα. Προσθεστε χτυπωντας το λαδι, το μελι και τον καφε. Προσθεστε ανακατευοντας το μειγμα απο αλευρι και τους ξηρους καρπους. Λαδωστε ενα ταψι 27x40x10 εκατοστα και επενδυστε το με αλουμινοχαρτο. Για μικροτερα κεικ, χρησιμοποιηστε δυο φορμες ψωμιου 22 εκατοστων.

Ριξτε το μειγμα στο ταψι(α). Ψηστε στους 325 βαθμους F (170 βαθμους C) για 1-1/4 ωρες για το μεγαλο κεικ και 50 λεπτα για τα δυο μικροτερα η μεχρι ροδισουν και να βγαινει καθαρο το πιρουνι. Αφηστε να κρυωσει πριν το βγαλετε απο το ταψι.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου