Φακες με ρυζι και μπεικον

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για φακες με ρυζι και μπεικον


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΚυριως πιατο Οσπρια

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
500γρ. φακες ψιλες
2 κρεμμυδια ψιλοκομμενα
4σκελίδες σκορδο ολοκληρες
2φύλλα δαφνη
1⁄2φλιτζάνι του τσαγιού ελαιολαδο
1φλιτζάνι του τσαγιού ρυζι
1κύβο λαχανικών
100γρ. μπεικον ψιλοκομμενο
2 καροτα ψιλοκομμενα
αλάτι
πιπέρι

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Ξεπλενετε τις φακες και τις βραζετε σε αφθονο νερο 4'-5'.
Τις στραγγιζετε καλα και κατοπιν τις ξαναβραζετε σε καθαρο νερο 35', μαζι με το σκορδο, τη δαφνη και τα καροτα.
Σε αλλη κατσαρολα ζεσταινετε το λαδι και σοταρετε το μπεικον και τα κρεμμυδια μεχρι να μαλακωσουν.
Προσθετετε το ρυζι και ανακατευετε.
Επειτα ριχνετε τις φακες με το νερο τους (αφαιρειτε τη δαφνη και το σκορδο).
Αλατοπιπερωνετε το φαγητο και προσθετετε τον κυβο λαχανικων.
Βραζετε 16'-17', εως οτου γινει σπυρωτο το ρυζι, προσθετοντας, αν χρειαζεται, και λιγο νερο.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου