Μπισκοτακια βουτυρου

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για μπισκοτακια βουτυρου


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΓλυκα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
250γρ. βουτυρο
4κουτ. ζαχαρη
1κουτ. γλ. αρωμα βανιλια(ες)
250γρ. αλευρι
λίγοαλάτι
(κερασακια,νερατζακια) απο γλυκο του κουταλιου η φρουτα γλασε
60γρ. σοκολάτα γάλακτος
άχνη ζάχαρη

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Χτυπατε το βουτυρο με τη ζαχαρη να αφρατεψουν και να φουσκωσουν. Προσθετετε το αρωμα βανιλιας. Ριχνετε στο μπολ το αλευρι και το αλατι και ζυμωνετε να γινει απαλη και σφιχτη ζυμη. Βαζετε τη ζυμη σε κορνε με τελειωμα αστερι η μαργαριτα.

Πιεζετε και κανετε μπισκοτα σε διαφορα σχηματα (στρογγυλα, αχιβαδες, αστερια, μαργαριτες). Τα βαζετε σε ελαφρα βουτυρωμενο ταψακι με ενα κομματακι απο τα φρουτα στο κεντρο τους. Ψηνετε τα μπισκοτα στο κεντρο του φουρνου στους 200 βαθμους για 10 -15 λεπτα η ωσπου να ροδισουν ελαφρα. Αφηνετε στο ταψι να κρυωσουν για 1 - 2 λεπτα και τα μεταφερετε σε σχαρα να κρυωσουν εντελως.

Ριχνετε με κουταλακι λιγη σοκολατα στο κεντρο και τα πασπαλιζετε με την αχνη. Βαζετε σε πιατελα και σερβιρετε.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου