Γαλοπουλα γεμιστη

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για γαλοπουλα γεμιστη


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΚυριως πιατο Πουλερικα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
1 γαλοπουλα (4 κιλα) φρεσκια με τα εντοσθια η κατεψυγμενη
αλάτι
κόκκουςμερικους πιπερι
1 δεματακι αρωματικα χορτα (πρασο, καροτο, μαιντανο, σελινο κ.λ.π)
1φύλλο δάφνης
1 κρεμμύδι
για τη γεμιση
300γρ. ψωμι για τοστ χωρις κορα, κομμενο σε κυβους
2κουτ. σούπας βουτυρο
200ml γαλα ζεστο
1κουτ. γλυκού ριγανη
4φυλλαράκια φασκόμηλο
3κλωναράκια μαιντανο
4 μήλο
3 κρεμμυδακια φρεσκα
1κουτ. σούπας βουτυρο
200γρ. καστανα βρασμενα
αλατι, πιπερι, μοσχοκαρυδο

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Βραζετε 2 λιτρα νερο στη χυτρα, προσθετετε αλατι και την προετοιμασμενη γαλοπουλα με το στηθος προς τα κατω.

Αφαιρειται συνεχεια τον αφρο που δημιουργειται και προσθετετε το δεματακι με τα αρωματικα χορτα και τα μπαχαρικα.

Βραζετε τη γαλοπουλα για 30-40 λεπτα .

Σουρωνετε το ζωμο και την αφηνετε να κρυωσει.

Λειωνετε το βουτυρο στο τηγανι , ροδιζετε το ψωμι, το αδειαζετε σε μπολ και το περιχυνετε με το γαλα.

Ψιλοκοβετε τα κρεμμυδακια, το μαιντανο και το φασκομηλο.

Κοβετε το μηλο με τη φλουδα σε κομματια.

Ζεσταινετε μια κουταλια βουτυρο στο ιδιο και σοταρετε τα κρεμμυδακια μαζι με τα εντοσθια.

Προσθετετε το μηλο, τη ριγανη, το φασκομηλο και το μαιντανο και τα ριχνετε στο ψωμι. Τα ανακατευετε ολα μαζι ,προσθετοντας τα καστανα, το αλατι, το πιπερι και το μοσχοκαρυδο.

Γεμιζετε με αυτο το μειγμα τη γαλοπουλα και ραβετε το ανοιγμα.

Την ψηνετε σε προθερμασμενο φουρνο για μια ωρα στους 200ο Cμεχρι να ροδισει.

Αν χρειαστει ριχνετε σταδιακα λιγο απο το ζωμο.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου