Κλεφτικο

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για κλεφτικο


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΚυριως πιατο Κρεατικα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
11⁄20κιλό αρνι η κατσικι
11⁄20κιλό πατάτες
6φύλλα δάφνης
ριγανη
πιπέρι

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Κοβετε το κρεας σε 6 μεριδες, το πλενετε καλα και το αφηνετε σε τρυπητο για να στραγγισει.
Καθαριζετε τις πατατες και τις κοβετε στα τεσσερα.
Κοβετε 6 κομματια αλουμινοχαρτο, 60-70 ποντων περιπου το καθενα, βαζετε τις μεριδες του κρεατος στα κομματια του αλουμινοχαρτου. Με τον ιδιο τροπο μοιραζετε τις πατατες και προσθετετε ενα φυλλο δαφνης σε καθε μεριδα. Αλατοπιπερωνετε.

Κλεινετε το αλουμινοχαρτο στην κορυφη.Το τοποθετειτε σε ταψι με λιγο νερο και ψηνετε σε σιγανο προθερμασμενο φουρνο για 3 περιπου ωρες.Αφου κλεισετε τη φωτια τ' αφηνετε για 1/2 ωρα περιπου μεσα στο φουρνο.
Σερβιρετε ζεστο σε ατομικες μεριδες.

Σημειώσεις για την συνταγη

Για να γινει το κλεφτικο πιο μαλακο και πιο νοστιμο μπορειτε αντι για αλουμινοχαρτο να το ψησετε σε πηλινο σκευος.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου