Κοτοπουλο με χυλοπιτες

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για κοτοπουλο με χυλοπιτες


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΚυριως πιατο Πουλερικα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
1πακέτο χυλοπιτες χωριατικες
1 κοτοπουλο κομμενο σε 6 μεριδες
2 κρεμμυδια ξερα ψιλοκομμενα και 3 φρεσκα ψιλοκομμενα
ανιθο, μαραθο, αλατι, πιπερι
1⁄2 ποτ. κρασιου ελαιολαδο
2κύβοι knorr λαχανικων
1κ.σ. μουσταρδα σε σκονη

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Πλενουμε το κοτοπουλο πολυ καλα και το τσιγαριζουμε με το μισο ελαιολαδο με τα κρεμμυδια, τον ανιθο και τον μαραθο. Ριχνουμε στην κατσαρολα τους κυβους και 1/2 ποτηρι νερου νερο χαμηλωνουμε τη φωτια σοτ 1 και αφηνουμε να σιγοβρασει για 3-4 λεπτα ανακατευοντας ελαφρα. Ριχνουμε τη μουσταρδα και ανακατευουμε να παει παντου! Στο υπολοιπο ελαιολαδο ανακατευουμε το αλατι και το πιπερι και το ριχνουμε μεσα στην κατσαρολα. Ριχνουμε νερο τοσο οσο να βρασει το κοτοπουλο αλλα να μην ειναι πολυ για να μεινει το φαγητο με τη σαλτσα του. Αφηνουμε να σιγοβρασει το φαγητο μας. Το κοτοπουλο ειναι ετοιμο οταν ενω το καρφωσουμε με μια πηρουνα να μην διαλυεται αλλα και να μην βγαζει κοκκινα υγρα. Βραζουμε τις χυλοπιτες σε αρκετο νερο και τις σουρωνουμε πολυ καλα. Μπορουμε αν θελουμε να προσθεσουμε στο νερο που βραζει 1 κυβο ζωμο κρεατος η πουλερικων για νοστιμια. Αφου τις σουρωσουμε τις βαζουμε στην κατσαρολα οπου εχουμε καψει 2 κ.σ. ελαιολαδο. Σερβιρουμε με τις χυλοπιτες και με ασπρο τυρι τριμμενο (κατα προτιμηση ανθοτυρο αναλατο). Συνοδευετε με λευκο παγωμενο ξηρο κρασι.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου